lauantai 28. kesäkuuta 2014

Ruiskeksit

Eräänä juhannuksen jälkeisenä päivänä keittiössä valmistui ruiskeksejä. Nämä pikkuleivät eivät ole erityisen  makeita, mutta juuri sopivia jokapäiväiseen keksinnälkään! Rukiin ansiosta nämä keksit henkivät suomalaisuutta, ja ne olisivat oivaa tarjottavaa ulkomaanvieraille. 

Alkuperäisessä reseptissä ei käytetty kanelia, mutta lisäsin sitä, jotta kekseissä olisi jotain makua. Se toimi oivallisesti. Nämä pikkuleivät ovat parhaimpia vasta leipomista seuraavina päivinä, jolloin maut ovat ehtineet tasaantua. Reseptin voi hyvin puolittaa, keksejä tulee silti noin kaksikymmentä. 



RUISKEKSIT

200 g voita
100 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 3/4 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia

pinnalle sokeria

Vatkaa voi ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja ota muotilla pikkuleipiä. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia. 

                             lähde: Kotiliesi Jouluelämää 2012

2 kommenttia: