Eräänä juhannuksen jälkeisenä päivänä keittiössä valmistui ruiskeksejä. Nämä pikkuleivät eivät ole erityisen makeita, mutta juuri sopivia jokapäiväiseen keksinnälkään! Rukiin ansiosta nämä keksit henkivät suomalaisuutta, ja ne olisivat oivaa tarjottavaa ulkomaanvieraille.
Alkuperäisessä reseptissä ei käytetty kanelia, mutta lisäsin sitä, jotta kekseissä olisi jotain makua. Se toimi oivallisesti. Nämä pikkuleivät ovat parhaimpia vasta leipomista seuraavina päivinä, jolloin maut ovat ehtineet tasaantua. Reseptin voi hyvin puolittaa, keksejä tulee silti noin kaksikymmentä.
RUISKEKSIT
200 g voita
100 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 3/4 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
pinnalle sokeria
1 tl kanelia
pinnalle sokeria
Vatkaa voi ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja ota muotilla pikkuleipiä. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia.
lähde: Kotiliesi Jouluelämää 2012
Näitä vois kokeilla ! ^_^
VastaaPoistaKannattaa! Luulen että pidät ;)
Poista