Ohje on löytynyt netistä, kun etsin reseptejä termillä "isoäidin kahvikakku". Ohjeen alkuperää en enää pystynyt jäljittämään, koska en ollut sitä laittanut ylös. Oma lisäykseni ohjeeseen on rusinat, mielestäni ne kuuluvat piimäkakkuun! Resptissä puhutaan lyhenteestä kkp, se tarkoittaa kahvikuppia. Oikea kahvikuppi on pieni: paras olisi isoäidin vanha ja kukallinen ;)
Rasvaton kuivakakku
2 kananmunaa
1,5 kkp sokeria
1 kkp hapanta piimää
2 kkp jauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
3/4 kkp rusinoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää piimä ja jauhot, joihin muut kuivat aineet on sekoitettu. Sekoita viimeiseksi joukkoon rusinat. Kaada jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 220 asteessa n. 30 minuuttia
Hienosti paistunut kahvikakku ja varmaan makoisa!
VastaaPoistaItse en käytä enää 'kuivakakku' sanaa, kun oikeasti ovat harvoin kuivia....ehkä silloin isoäitien aikaan, kun kastoivat palan aina kahvikupissa, saattoi olla vain sen ajan tapakin....
Kiitos kommentistasi nami-hiiri!
PoistaItsekkin haluaisin vaihtaa kuivakakku-nimen kahvikakuksi, mutta luulen, että se sekoittaisi jonkun pään, kuivakakkuihin kun ollaan totuttu :)