perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pursotinpikkuleivät

 Kun haluaa tehdä keksien leipomisesta pikkuisen verran konditoriamaisempaa ja hienostelevampaa, on aika tehdä pursotinkeksejä! Hevosenkenkiä olen tehtaillut jo aikaisemmin rippijuhliini ja samalla hyvällä ohjeella (resepti Ullanunelmasta) jatkoin nytkin leipomista. Nyt kokeilin myös pyöreiden ja pitkänmallisten  täyekeksien tekemistä. Keksit koristelin suklaalla, mutta se oli vähän huono ajatus näin kesällä, sillä suklaan kuivumiseen menee iäisyys...



Hevosenkengät
o    125 g voita
o    125 g tomusokeria
o    2 pientä munaa
o    1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta
o    60 g mantelijauhetta
o    200 g vehnäjauhoja
o    sulatettua suklaata koristeluun

Sekoita voi ja tomusokeri vaaleaksi ja ilmavaksi. Vatkaa munat ja sitruunankuoriraaste mukaan. Sekoita vuorotellen mantelijauhetta ja ja vehnäjauhoja massaan, kunnes se on tasaista. (Peitä ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi)
Pursota pikkuleipiä ja paista +200 asteessa noin 8-10 min. Anna jäähtyä ja koristele suklaalla. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. 
                                                                  Ohje Ullanunelma

Ohjeessa käsketään laittaa taikina jääkaappiin, mutta minä en laittanut, ja silti tuli oikein kauniita keksejä. Päinvastoin, massaa pitää pidellä käsissä hetken aikaa että se notkistuu helposti pursotettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti