torstai 5. kesäkuuta 2014

Pellavamekko

Miksei kaupoista nykypäivänä löydä kivoja mekkoja? Jos etupuoli miellyttää, selässä on valtava halkio. Jos takaa on sopiva, kaula-aukko on liian avoin. Tai sitten ei vaan istu.

Ei löytynyt siskoni ylioppilasjuhliinikaan mitään mekkoa. Olisi kai pitänyt mennä viimeisellä viikolla vasta kauppoihin, niin valikoimaa olisi saattanut olla... Kaapissa oli vain mustia mekkoja, jotka eivät olleet parhain vaihtoehto kesäjuhliin. Siis piti tehdä mekko itse.

Kangasvarastoista löytyi kaksi Marimekon batistia, jotka olisivat soveltuneet mekoiksi. Toisesta leikkasin palat, mutta jokin siinä mättäsi... Hain kuitenkin siihen vuorikankaan ja vetskarin, mutta kangaskaupassa silmiini osui ihanan pehmeä ja laskeutuva pinkki kangas. Sitä lähti pala mukaan, ja marimekko-mekko sai jäädä. Pelkkä pinkki kangas olisi ollut aika räikyvä, joten valitsin sen rinnalle tummansinisen pellavakankaan.

Keskiviikkoillalla leikkasin mekon palat ja perjantai-illalla sitä sitten ompelin. Malli oli helpoista helpoin: ei vetoketjua, niin sai olla väljyyttä. Ei tainnut mennä kaikkien ompelusääntöjen mukaisesti, mutta tulipahan ainakin valmista.


Pellavan miinuspuoli on, että se ryppyyntyy helposti ja nopeasti.

2 kommenttia:

 1. Persoonallinen! Yksinkertainen on aina tyylikäs!

  Tuo mekkojen puuttuminen kauppojen tangoilta on tosi harmillista....on jumiuduttu risasiin farkkuihin, joiden reijistä pitää maksaa :)))
  IHANAA, kun sieviä ja asiallisia mekkoja on alkanut ilmestyä päättäjäisiin, juhliin...jopa katukuvaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nami-hiiri kommentistasi!
   Muoti muuttuu, tällä hetkellä ilmeisti muodissa risaset ja paljastavat vaatteet. Jos niitä ei halua käyttää, saa kivoja vaatteita tosiaan kaupoista etsimällä etsiä...
   Kaikki me ollaan erilaisia, persooniltamme ja vaatetustyyliltämme, mutta luulen, että asiallisten mekkojen käyttäjiäkin olisi enemmän, jos niitäkin kaupoista löytyisi :))
   Ja itseasiassa joo, olen kanssasi samaa mieltä, nytkin juhlaviikonloppuna olin hieman jopa ihmeissäni, kun monet juhlamekot olivat ihan asiallisia, eikä mitenkään siveettömiä, kun yleensä juhlamekkojen kankaassa säästellään.. ;)

   Poista