Raparperien aika taisi juuri vierähtää ohi, ne kun ovat parhaimmillaan ennen juhannusta. Näitä pieniä leivoksia tein pakastimeen odottamaan syksyn raparperikaipuuta..
Pienet piirakat voi täyttää millä marjalla vain, tai jos ei pidä pienestä väkertämisestä, voi tehdä yhden ison piirakan.
RAPARPERIPIIRAAT
POHJA
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhe
Vaahdota margariinia ja sokeria. Lisää kananmuna ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Laita jääkaappiin tuorekelmuun käärittynä vähintään puoleksi tunniksi.
TÄYTE
n. 3 raparperin vartta
n. 2 rkl sokeria per raparperin varsi
Keitä kattilassa hiljaisella lämmöllä, kunnes raparperi pehmenee hieman.
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta levy ja vuoraa sillä joko pieniä piirasvuokia tai iso piirakkavuoka. Kaada pohjan päälle raparperit ja viimeiseksi kermaviiliseos. Paista 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä, noin 20-40 min.
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhe
Vaahdota margariinia ja sokeria. Lisää kananmuna ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Laita jääkaappiin tuorekelmuun käärittynä vähintään puoleksi tunniksi.
TÄYTE
n. 3 raparperin vartta
n. 2 rkl sokeria per raparperin varsi
Keitä kattilassa hiljaisella lämmöllä, kunnes raparperi pehmenee hieman.
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta levy ja vuoraa sillä joko pieniä piirasvuokia tai iso piirakkavuoka. Kaada pohjan päälle raparperit ja viimeiseksi kermaviiliseos. Paista 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä, noin 20-40 min.
Voi miten herkullisia ja kauniita!
VastaaPoistaKiitti! :)
Poista