lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kardemummakeksit

Oikeestaan näitten keksien nimi voisi olla ihan vaan siirappikeksit, tai kinuskikeksit, koska ei näissä kauheasti kardemumma maistunut. Mutta kyllä se maku hieman jostain välistä pilkisti, ja jos ei olisi maustetta lisännyt, ei varmasti olisi maistunut yhtä hyvälle :D

Keksien ohje on jouluaiheisesta lehdestä, mutta väliäkös tuolla, keksit ovat aina ajankohtaisia!  Lehden  kuvassa pikkuleivistä oli tullut vaaleita ja täydellisen pyöreitä, mutta mulla tuli enemmänkin kinuskin värisiä ja ne levistyivät aika paljon. 

Näistä pikkuleivistä tulee hieman sitkeitä ja siirappisia. Jos haluaa voimakkaan kardemumman maun, voi sitä laittaa enemmänkin kuin kaksi teelusikkaa, tai jos omistaa huhmareen tai morttelin, voi valmiiksi jauhettua kardemummaa rikkoa sillä, niin maun pitäisi irrota paremmin. Parhain maku tulisi tietysti juuri jauhetuista kokonaisista kardemumman siemenistä. 


KARDEMUMMAKEKSIT

100 g voita
3/4 dl sokeria
1/4 dl vaaleaa siirappia 
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl soodaa

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
Muotoile taikinasta tanko tuorekelmun päälle, kääri kelmu rullalle ja laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
Poista kelmu ja leikkaa rullasta ohuita viipaleita. 
Paista 175 asteessa noin 7 minuuttia. 

                                         lähde: Valio Kerma 4/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti