torstai 25. heinäkuuta 2013

valkosuklaa-mustikkacookies

Pehmeitä, maukkaita, meheviä, makeita ja maistuvia. Voiko kekseiltä enempää toivoa? Nämä mustikka-valkosuklaakeksit täyttävät kaikki edellä mainitut kriteerit. Joten nyt vain mustikka-apajille ja leipomaan!



VALKOSUKLAA-MUSTIKKACOOKIES

3 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g rouhittua valkosuklaata
1 tl  leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1     muna
1 dl  mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa muna joukkoon. Lisää siirappi ja kuivat aineet. Lisää mustikat taikinaan vasta kun lusikoit taikinasta nokareita pellille, jotta ne säilyvät kokonaisina. Keksit eivät leviä kovin paljoa, joten niitä kannattaa hieman litistää jottei ne ole uunista otettaessa korkeita kasoja. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
                                      
                                 lähde: Piparjuuri -blogi

Kokeilin pienen testierän myös punaisilla viinimarjoilla. Toimii! 
                                                     

4 kommenttia: