tiistai 2. heinäkuuta 2013

Rippikakut

Kesäsunnuntait ovat rippijuhlien kulta-aikaa. Viime sunnuntaina kummieni tytär pääsi ripille, ja minä sain tehdä kakut juhlaan. Juhlittavan ihana mekko oli väriltään koralli, ja sitä päätin ujuttaa myös kakkuun.

vasemman puoleisen kakun väri vastaa enemmän todellisuutta.
Kakkuja tein kaksi, molemmissa kuusi munaa, 24 cm halkaisijaltaan. 
Välissä oli tuoreita mansikoita sekä sitruunalla maustettua kermaa (kermaa, sitruunarahkaa sekä lemon curd -sitruunatahnaa).


  Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin koristeluissa vaahtokarkin makuiseen kaulintamassaan, jonka värjäsin korallin väriseksi. 
Viivat päällä ovat valkosuklaata, ja kukkaset, sekä risti sokerimassaa. Ristissä oli lisäksi hopeita sokerihelmiä. Alareunassa kulki valkoisten ja vaaleanpunaisten kukkasten rivi.


Tekijä on onnellinen, sillä näistä pidettiin!4 kommenttia:

 1. hihhih, anteeksi kun sanon mutta mua aina naurattaa kirjoitusvihreet, omatkin...
  Todella nätit kakut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein lukea teksti uudestaan jällen kerran: jos nyt kirjoitusvirheet olisivat poistuneet!
   Voi kiitos :)

   Poista
 2. Heippa! Kiinnostaisi tietää että millä massa on saatu tuon väriseksi? Oma mekkoni tuleviin juhliin on saman värinen ja olisi hienoa saada tuon värinen kakku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Asina!
   Värjäsin sokerimassan korallin väriseksi oranssilla ja punaisella pastavärillä. Värien annostelussa kannattaa olla aika nuuka, eikä ainakaaan punaista tarvitse laittaa paljon. Noita massoja pyörittelin käsissä aika kauan, jotta sain oikean värin. Kertakäyttökäsineet ovat aika hyvä juttu!

   Poista