keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

kesäherkku

Kesän parhaimmat kesäherkut syntyvät helposti ja vaivattomasti kesän marjoista. Tähän ihanaan leivokseen sain idean Naantalin aurinkoisen kahvilasta. Siellä maistoin kaurakekseistä, mansikoista ja jostakin kreemistä koottua leivosta. Kotona jääkaappiin oli ilmestynyt mansikoita, joten päätin tehdä oman toisinnon leivoksesta. Leivoin kaurakeksejä, vatkasin kermaa ja koristelin mansikoilla (ja poistin vihreät osat = tröntit, mielestäni niitä on todella epämiellyttävää poimia mistään valmiista ruoasta... Olisi sitten kuinka vehreän ja tuoreen näköistä...) Omasta mielestä tuli kyllä parempia kuin kahvilassa!



KAURALASTUT

(n. 20 keksiä)

50 g margariinia
1 dl sokeria
1 ½ rkl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulata rasva ja lisää siihen sokeri, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi muna kevyesti sekoittaen. 
Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pellille pieniksi keoiksi. Keksit leviävät, joten jätä riittävät välit.
Paista lastuja 7-8 minuutta 200 asteessa uunin keskitasoa vähän korkeammalla. 

                                                     lähde: Hyvää Pataa kotitalouden keittokirja

TÄYTE KEKSIEN VÄLIIN

(riittää noin 6 leivokseen)

1 dl kermaa
1 rkl Lemon curdia
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

mansikoita

Vatkaa kerma ja sekoita muut aineet mansikoita lukuun ottamatta joukkoon. 

Lusikoi kermaa keksien päälle ja paina toinen keksi päälle. Laita kermaa keksin päälle ja asettele mansikoita päälle.

Nauti!


2 kommenttia:

  1. Yam, miten herkullisen näköisiä! Varsinkin kun olen kaurakeksien ja mansikoiden ystävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiittikiitti! Nämä olivat kyllä äärettömän hyviä :)

      Poista