Sitruunan käytöstä leivonnassa voisin laittaa muutamaan sanasen... Jos ohjeessa tarvitaan sitruunankuorta, käytä mieluiten luomusitruunaa. Sen kuori ei ole niin täynnä myrkkyjä kuin tavallisen. Muista kuitenkin pestä pinta erittäin huolellisesti, sillä sitruunat matkaavat pitkän matkan! Kuivaa pinta ja raasta raastimen pienimmällä terällä. Keltainen kuoren osa antaa hyvää makua ja tuoksua, valkoinen osa taas pilaa kitkeryydellään kaiken. Tässä reseptissä ei mehun kanssa tarvitse olla niin nöpönuuka, sitä saa olla myös hieman enemmän :)
Alkuperäinen ohje on Wicked sweet kitchen -blogista, mutta tein siihen omia muutoksia. Jos kaapista ei löydy fariinisokeria, sen voi korvata tavalllisella sokerilla.
Koristelin keksit valkosuklaalla ja aurinko-strösseleillä. |
sitruuna-valkosuklaacookiet
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
100 g valkosuklaata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti