sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kolibrikakku

Millainen on onnistunut kahvikakku? Mun mielestä sen kuuluu olla mehevä, sopivan makea, raikas ja siinä täytyisi olla jotain "sattumia" eli pureskeltavaa.ja vielä jos siinä on kuorrutetta... Kodin kuvalehdestä löysin Hummingbird kakun, jossa kaikki nuo ominaisuuden yhdistyy! Tosi hyvää!

Kakku syntyi aika sattumalta, ohjetta en ollut ajatellut testaavani, mutta kun lehti tarttui uudestaan käsiini, tämä ohje pomppasi silmiini huikealla menestyksellä. Kaksi banaaniakin pöydällä nökötteli uhkaavan tummina, eli juuri sopivina kakkuun. Kookoshiutaleita löytyi pussin pohjalta juuri ja juuri, vain tuo puoli desiä. Kookos ei muuten kakussa juurikaan maistunut, eli kookoksen suuret ystävät, laittakaa enemmän. Pekaanipähkinöitä en löytänyt kauppareissulta (olisi tietysti voinut käydä jossain muussakin kaupassa..), joten päädyin kotona tyhjentämään pähkinäsekoituspussin ja erottelemaan pekaanipähkinät kakkuun. Niitä ei kertynyt kuin ehkä puolet reseptin määrästä, mutta sekin riitti ihan mainiosti.

Hummingbird tarkoittaa suomeksi kolibria, ja kakun nimeksi se luultavasti on päätynyt sen takia, että siellä missä kolibrit elävät, löytyy kakkuun tarvittavia aineita. Kakun maut ovat aika eksoottisia, mutta toisaalta ihan tavallisia: ananasta, banaania, kookosta ja pekaanipähkinöitä.




KOLIBRIKAKKU

pohja
2 kypsää banaania
1 prk ananasmurskaa
1 1/2 dl rouhittua pekäänipähkinää
1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

kuorrute
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
( 1 rkl sitruunamehua)

Survo banaanit. sekoita joukkoon valutettu ananasmurska, pähkinät, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Laita seos sivuun. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää banaaniseos varovasti vaahtoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nuolijalla kaikki sekaisin. Kaada taikina noin 24 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 min. Anna jäähtyä. 
Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään ja kaada kakun keskelle. Levitä varovasti reunoille. Koristele halutessasi strösseleillä, mutta tee se vasta juuri ennen syömistä, sillä väriaineet sulavat kuorrutteeseen. 
                         lähde: Kodin Kuvalehti 3/2014


2 kommenttia: