torstai 6. helmikuuta 2014

Suklaajuustokakku

Viime viikonloppuna tuli taas tehtyä luottoreseptillä juustokakkua siskon tilauksesta. Valion reseptillä onnistuu kyllä aina ja suklaan voi valita oman mieltymyksen mukaan.
SUKLAAJUUSTOKAKKU

POHJA

175 g  haluamiasi keksejä, esim Digestive tai Domino
50 g sulatettua voita

TÄYTE

4 liivatelehteä
2 rkl kahvia
200 g suklaata
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Laita liivatelehdet pehmittymään kylmään veteen. 
Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Sekoita sokerit ja suklaa tuorejuuston joukkoon. Liota liivatteet kuumaan kahviin ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoon. Sekoita varovasti kermavaahto ja tuorejuusto-suklaaseos keskenään. 


                                        lähde: Valio

vinkkejä


  • voit käyttää mitä suklaata tahansa. Niin taloussuklaa, kuin valkosuklaakin käy. Huomioi, että tumma suklaa vaatii enemmän sokeria kuin maito- tai valkosuklaa. Itse käytin kakkuun 150 g maitosuklaata ja 50 g valkosuklaata. Sokeria laitoin 1/2 - 3/4 dl 
  • Kuuman suklaan yhdistäminen kylmään tuorejuustoon voi olla kohtalokasta. Välttyen suklaan jähmettymiseltä tuorejuustoa kannatta käyttää nopeasti mikrossa, jotta lämpötilaerot pienenesivät. Kaada suklaa yhdellä kertaa nopeasti sekoittaen joukkoon. Jos suklaa kuitenkin jähmettyy klimpeiksi tuorejuuston joukkoon, voit vielä tässäkin vaiheessa lämmittää seosta varovasti mikrossa. Mutta eivät suklaahiputkaan vaarallisia ole ;)
  • Kakusta ei tule kovin korkeaa, jos sen tekee yli 20 cm vuokaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti