Hiihtolomalla tuli leivottua muun muassa persikkatoscapiirakkaa. Oij että, hyvää!!
Mulla tuli kiire laittaa persikoita kuuman pohjan päälle, kun miesten parisprintti oli juuri käynnissä, joten laitoin ronskisti vaan puolikkaat. Mutta varsinkin, jos kakkua aikoo tarjota monelle ihmiselle, on suotavaa että persikanpuolikkaat pienentää vielä pienemmiksi. Sillon ei tule korkeita huippujakaan, mitkä palavat nopeasti. Lisäksi mulla oli vaan yksi pussi mantelilastuja, joten puolet on mantelirouhetta.
Piirakka, tai oikeestan vois sanoo varmaan että kakku, säilyy parhaimmillaan muutaman päivän. Sen jälkeen tosca alkaa vetistyä.
PERSIKKA-TOSCAPIIRAKKA
POHJA
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2.5 dl jauhoja
1 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 prk säilykepersikoita
KUORRUTE
50 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa /maitoa
1 rkl jauhoja
100 g mantelilastuja
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan margariinin kanssa. Kaada taikina vuokaan (käytin 20 cm irtopohjavuokaa). Paista 175 asteessa 30-35 min.
Valuta persikat ( tai muut hedelmät). Sekoita kaikki kuorrutteen aineet kattilassa ( ei välttämättä tarvita ihan noin paljoa maitoa..) ja kiehauta sekoitellen.
Asettele persikat paistetun pohjan päälle ja kaada tosca päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia 225 asteessa.
lähde: Yhteishyvä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti