lauantai 24. elokuuta 2013

Kasvispiirakka

Kesälomalla mieleeni pulpahti ajatus piirakasta, jonka lämmittäisi mökillä grillin päällä. No, eräänä päivänä tein piirakan, mutta sehän oli lämmin vielä kun mökillä sen aukaisin foliokääreistä. Joten piirakan grillaus jääköön vielä kokeiltavaksi! Foliovuokaan voisi leipoa vaikka jotain makeaa...


KASVISPIIRAKKA

pohja

125 g voita
1 iso tai 2 pientä keitettyä perunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl vettä

täyte

ketsuppia
1 sipuli
2-3 porkkanaa
pieni pala selleriä
pala kesäkurpitsaa
parsakaalia
2 munaa 
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
kourallinen juustoraastetta
1/2 tl suolaa 
1/2 tl suolaa
oreganoa/ pitsamaustetta
mustapippuria
1-2 tomaattia
juustoraastetta


Nypi voi, keitetyt perunat ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle ohut kerros ketsuppia. 
Keitä parsakaalia muutama minuutti, jotta se pehmenee. Kuullota kuutioitu sipuli ja raastetut kasvikset öljyssä. Lisää pohjan päälle. Kuutioi tomaatti ja asettele ne kuullotettujen kasvisten päälle.  Sekoita munat, kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle. Pinnalle voit halutessasi lisätä hieman juustoraastetta. 
Paista piirakkaa 200 asteessa 30-40 min. Peitä pinta foliolla, jos se meinaa tummua liikaa.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi pitäiskin tehdä pitkästä aikaa joku hyvä suolainen piirakka, kiitos muistutuksesta! :-) Ja toi alempi kesäkurpitsaleipä vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta :-)

    VastaaPoista
  2. Suolaista piirakkaa tulee tehtyä aivan liian harvoin!
    Kesäkurpitsaleipä on mielenkiintoista hyvällä tavalla :D Kesäkurpitsa tekee leivästä ihanan pehmeän. Kannatan kokeilemaan sitäkin, sillä se on todella vaivaton tehdä!

    VastaaPoista