lauantai 10. elokuuta 2013

Kesäkurpitsaleipä

Kesäkurpitsat paisuvat kasvimaalla paisumistaan. Kun on syönyt jo tarpeeksi kesäkurpitsapaistosta, alkaa miettiä, josko tätä kurkun kaltaista vihannesta voisi käyttää johonkin muuhun. Viime vuonna testasin ensimmäistä kertaa kesäkurpitsaleipää, ja sehän oli hyvää. Tätä leipää ovat todella monet kehuneet. Maun lisäksi tästä leivästä tekee hyvän se, että tekeminen on Helppoa!

Kesäkurpitsa leivässä ei pahemmin maistu, se tuo vain kosteutta ja pehmeyttä leipään. Tästä annoksesta tulee ison uunipellin kokoinen.


KESÄKURPITSALEIPÄ

1 (300 G) kesäkurpitsa
4 tl suolaa
7 dl vettä
1 pkt hiivaa
1 dl siirappia
15 dl (sämpylä)jauhoja
3 rkl öljyä

Pinnalle voi halutessaan sivellä öljyä ja ripotella auringonkukansiemeniä.

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Anna taikinan kohota.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Anna kohota noin 15 min. Halutessasi voit jakaa kohonneen leivän taikinapyörällä neliöiksi, voidella pinnan öljyllä ja ripotella päälle siemeniä. 
Paista 225 asteessa noin 25 min. 

                                      lähde: Yhteishyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti