perjantai 31. lokakuuta 2014

Suklaakakku kik-herneistä

Joskus tulee vastaan asioita, joita ei uskoisi todeksi. Sellainen juttu oli esimerkiksi tämä suklaakakku. Nimittäin suklaan lisäksi siinä on jauhojen tilalla kik-herneitä. Itse en ehkä olisi heti ollut niin hullu ja kokeillut kakkua, mutta tätini oli sattumalta tehnyt tätä, ja sehän oli hyvää! Niimpä kokeilut rantautuivat meidänkin keittiöön. Kakku on gluteenittomuuden ja maukkauden lisäksi myös helppo valmistaa. Tarvitaan vain tehosekoitin, joka hoitaa homman!

Kyseinen kakku on Kotilieden leivontalehdestä viime vuodelta, jossa se on arvioitu parhaimmaksi gluteenittomien herkkujen taistossa, johon lukijat olivat lähettäneet reseptejään. Itse tein annoksen puolikkaana, ja sekin oli aika riittoisaa. Laitan tähän kuitenki ohjeen kokonaisena, sellaisena kuin se lehdessä on.


Suklaakakku kik-herneistä

250 g tummaa suklaata
500 g (tölkitettyjä) kik-herneitä
4 kananmunaa
150 g sokeria
2 tl leivinjauhetta

Vuoraa 20 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla. 
Pilko suklaa ja sulata se varovasti mikrossa.
Sekoita kik-herneet ja kananmunat tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja leivinjauhe. Sekoita kunnolla. Kaada joukkoon lopuksi sula suklaa ja varmista että kaikki ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. 
Kaada massa vuokaan ja paista noin 40 minuuttia 175 asteessa. 

                                                        lähde: Kotiliesi leivonta 23B/ 5.11.2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti