Kyseinen kakku on Kotilieden leivontalehdestä viime vuodelta, jossa se on arvioitu parhaimmaksi gluteenittomien herkkujen taistossa, johon lukijat olivat lähettäneet reseptejään. Itse tein annoksen puolikkaana, ja sekin oli aika riittoisaa. Laitan tähän kuitenki ohjeen kokonaisena, sellaisena kuin se lehdessä on.
Suklaakakku kik-herneistä
250 g tummaa suklaata
500 g (tölkitettyjä) kik-herneitä
4 kananmunaa
150 g sokeria
2 tl leivinjauhetta
Vuoraa 20 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla.
Pilko suklaa ja sulata se varovasti mikrossa.
Sekoita kik-herneet ja kananmunat tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja leivinjauhe. Sekoita kunnolla. Kaada joukkoon lopuksi sula suklaa ja varmista että kaikki ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.
Kaada massa vuokaan ja paista noin 40 minuuttia 175 asteessa.
lähde: Kotiliesi leivonta 23B/ 5.11.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti