maanantai 13. lokakuuta 2014

Omena-toscapulla

Eilen ajattelin, että syödään tämä viikonloppu vain pakastimen antimien herkkuja. Sitten sisko pyysikin leipomaan kuppikakkuja. Tuumasta toimeen ja vaikean reseptin valinnan jälkeen sekottelin taikinan. Taikina vuokiin ja uuniin. Muffinit kohosi ihan kivasti ja kehittelin kuorrutteen reseptiä mielessäni. Sitten joku loksahti aivokopassani. Taikinasta unohtui sokeri! Aika avuttomia olisi muffinit ollut, jos niissä ei olisi ollut mariannecrushia, mutta kyllä ne kuitenkin joutuivat kompostiin.... Että jäi sitten ne pakastimen antimet sitte ainoiksi herkuiksi...

Koska tämän viikonlopun leipomukset eivät oikein ottaneet onnistuakseen, esittelen tässä viime viikonlopun pullatuotoksia. Lauantain korvapuustien takinasta kokeilin myös tällaisia omenalla ja toscalla päällystettyjä pullia. Vaikka pulla on aina parhaimmillaan vastaleivottuna, tämä on sitä vielä enemmän. Tosca menettää makuaan, jos sitä säilyttää kauhean kauan. 


OMENA-TOSCAPULLA

pullataikina

omenat
3 omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
0,5 tl kanelia

toscakuorrute
50 g voita¨
0,5 dl sokeria
1,5 rkl maitoa
0,5 rkl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja

Valmistele omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Pehmitä niitä voissa, sokerissa ja kanelissa pannulla niin että omenan pinta pehmenee. 
Keitä kaikkia toscan aineksia kattilassa, kunnes seos rupeaa sakenemaan. 
Vaivaa taikinasta isoja pullia. Kohota. Paina syvennys pullan keskelle lasin pohjalla. Voitele reunat kananmunalla. asettele yhden pullan keskelle omenalohkoja, joiden päälle lusikoi toscakuorrutetta. Paista 225 asteessa kunnes tosca on kullanruskeaa ja pullat kypsiä. 

                      lähde: Kodin Kuvalehti 3.10.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti