lauantai 9. elokuuta 2014

Ehkä parhain marjapiirakka

Tässäpä teille helppo ohje makeaan piirakkaan, jonka makua voi vaihtaa loputtomiin erilaisilla marjoilla tai hedelmillä. Alkukesällä täytteeksi sopii raparperi, loppukesästä marjat, syksyllä omenat ja talvella hedelmät. 
Pehmeän pohjan lisäksi mehevyyttä tuo rahkatäyte ja rapeutta taas päälle ripoteltava muruseos. 
Tätä piirakkaa varten ei tarvitse vatkata mitään, ja ohjeella valmistuu samalla koko uunipellin kokoinen piirakka. Omaan piirakkaani käytin mustikoita, vadelmia sekä punaisia ja valkoisia herukoita. 


rahka-marjapiirakka



muruseos
8 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhe
2 tl vaniljasokeri
250 g voita sulatettuna

pohjataikina
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte
1 l marjoja/hedelmiä
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään. Lisää lopuksi sulatettu voi (tai margariini). Jaa seos kahteen astiaan: toiseen noin 1/3 ja toiseen 2/3. Lisää suurempaan seokseen piimä ja kananmuna. Levitä leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle marjat/hedelmät. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan keskelle. Levitä varovasti reunoille. Murusta loppu muruseos rahkatäytteen päälle. paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

                                lähde: Kotiliesi 12/2012

6 kommenttia:

  1. Tosi herkkuja olet kyllä paistanut!

    VastaaPoista
  2. Tääkin on varmasti hyvää! Tein itse lähes samanlaisella ohjeella mustikkapiirakkaa josta tuli tosi herkkua ;)

    VastaaPoista
  3. Voi miten herkullisen näköistä piirakkaa! <3 Ja mukava kun osallistuit blogini arvontaan, sinullakin on kiva blogi! Sinulla on täällä vähän erilaisempia reseptejä, mikä on tosi kiva juttu! Varsinkin tuo Fazerina-piirakka, kuulostaa erityisen ihanalta. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Anna! Toivottavasti saat jotain ideoita täältä toteuttaa leipomuksia gluteenittomasti ;)

    VastaaPoista