Tässä yksi hyvä ohje suolaiselle piirakalle, jossa tällä kertaa täytteenä kirsikkatomaatteja ja salaattijuustoa. Valmiiksi maustetut juustokuutiot eivät sula uunissa, vaan jäävät sattumiksi täytteen joukkoon.
Tomaatti-salaattijuustopiirakka
pohja
125 g voita
2,75 dl jauhoja
2 rkl kylmää vettä
1 mm suolaa
täyte
200 g kirsikka- tai luumutomaatteja
100 g Arla Apetina Snack aurinkokuivatut tomaatit -salaattijuusto
1 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
100 g yrttituorejuusto
ripaus mustapippuria
Nypi voi, jauhot ja suola yhtenäiseksi taikinaksi. Lisää vesi. Taputtele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Pese ja halkaise tomaatit. Asettele ne pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään (valuta salaattijuustosta öljy pois) ja kaada tomaattien päälle. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.
PS. Käykäähän joka iikka äänestämässä mielestänne parasta mansikkaherkkua täällä !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti