Vaalean kakkupohjan väliin tein siis mansikkamoussen, joka koostui mansikkasoseesta, kermavaahdosta, tuorejuustosta, mansikkajogurtista, liivatteesta ja sokerista. Päälle tein suklaaganachen, jonka annoin kovettua lastalla levitettäväksi.
noin 180 g suklaata (tummaa)
2 dl kuohukermaa
pieni pala voita
Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle. Anna sulaa hetki ilman sekoitusta, jonka jälkeen sekoita sekaisin kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita. Voin käyttö ei ole pakollista, mutta se lisää kiiltoa ja jämäkkyyttä.
Jos haluat kaataa kuorrutuksen kakun päälle, tee se nyt. Jos haluat levittää kuorrutteen lastalla, anna sen jämäköityä noin tunti huoneenlämmössä.
Tämä kuorrute on mitoitettu 24 cm läpimittaiseen, ei kovin korkeaan kakkuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti