maanantai 7. lokakuuta 2013

omenainen kakku

Syksyt ovat siitä tymää aikaa, että silloin ei ole aihetta juhlaan (paitsi isänpäivä, mutta siihenkin on niin kauheasti aikaa :D ), johon tehdä täytekakkua. Meinasin jo ruveta tekemään täytekakkua, mutta sitten lähdinkin surffailemaan Pinterestin ihmeelliseen maailmaan. Sieltä löytyi omenakakku, jonka ohjeen kalastelin ja suomensin. Ohje on amerikkalaisille mittayksiköille, cupeille, joita minun ei tarvinnut muuttaa oman tarpeeseeni, sillä meiltä löytyy näitä mittoja. Mutta jos sinä innostut, googlesta löytyy monia muuntajia, joilla muuttaa cupit deseiksi.

Jos leivonnaisista voi sanoa, että se on terveellinen, tämä kakkupohja voitaisiin luokitella enemmän terveellisempään päähän, sillä kovan rasvan sijaan tähän tulee öljyä. :D Ja lisäksi kakku on äärettömän helppo tehdä!
Alkuperäinen ohje on siis netistä, mutta en pystynyt enää jäjittämään samaa sivua, vaikka kuinka yritin selata. Joitakin muutoksia alkuperäiseen tein, joten tämä ohje ei ole täysin kopio.


Kinuskilla kuorrutettu omenakakku 

pohja
2 cup sokeria
1 cup öljyä
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
3 cup jauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1/2 - 1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
3 cup pieneksi paloiteltua omenaa
(pari lusikallista maitoa, jos tuntuu kovin tönköltä taikinalta)

Sekoita keskenään sokeri, öljy, munat ja vaniljasokeri. Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista n 150 asteessa noin tunti (saattaa hyvinkin mennä enmmän..)
Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan. 
Halutessasi voit laittaa alimmaisen kakkupohjan päälle hieman omanahilloa

täyte
2 dl kermaa 
1/2 prk maustamaton tuorejuusto
vaniljasokeria
kanelia
sokeria
2 rkl omenahilloa

vatkaa kerma ja lisää mut aineet joukkoon. 

päälle
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

keitä noin 10 minuuttia, kunnes kinuski on hieman sakeutunut. Kaada heti kasatun kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti