Talkkunainen mustikkapiirakka
pohja
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl talkkunajauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Voikreemi
100 g voita
1½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
päälle
5 dl mustikoita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokerit keskenään, lisää keltuainen ja vaahdota kuohkeaksi.
Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle kreemi ja sen päälle mustikat.
Lähde: Kakkujen kuningattaret -kirja
Tämä oli ihan hyvää, ainakin erilaista mustikkapiirakkaa.
Tässä piirakassa todella on erilainen makumaailma kuin normaaleissa mustikkapiirakoissa, mutta ainakin näin talkkunajauhoihin ennenkin tutustuneena maistui hyvin :))
VastaaPoista