torstai 20. kesäkuuta 2013

Mustikkajäädyke

Jäätelön tekemistä on pitänyt kokeilla jo kauan. Nyt löysin kirjastosta sattumalta mielenkiintoisen, kauniilla kuvilla höystetyn Jäätelö -kirjan. Koska en omista jäätelökonetta, alkajaisiksi testasin mustikkajäädykkeen tekoa. Jäädyke oli helppo tehdä ja maistuikin oivalliselta! Oma jäädykkeeni ei ollut rakenteeltaan mitenkään hileinen, vaan sileä ja samettinen, tosin annoin sen sulaa jääkaapissa noin tunnin. Tein jääkykkeen kahteen pieneen foliovuokaan, jotka vuorasin leivinpaperilla. Yhdestä vuoasta riittää noin neljälle hengelle.



Mustikkajäädyke

3 dl kuohukermaa
3 munankeltuaista
½ dl tomusokeria tai hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl + ½ dl mustikkahilloa
2 rkl mustikoita

Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon 1 dl mustikkahilloa sekä kermavaahto. Levitä jäädykeseos ja loppu mustikkahillo kerroksittain jäädykevuokaan ja ripottele päälle mustikat. Laita vuoka pakastimeen vähintään 5-6 tunniksi ja peitä se sitten muovilla, mikäli säilytät jäädykettä pidempään. 

                                       
lähde: Elisabeth Johansson, Jäätelö -kirja

4 kommenttia: