Nämä pitkot ovat helppoja tehdä, mutta kuitenkin näyttäviä. Ja mikä parasta, maku aivan mahtava! Suosittelen testaamaan vaniljatäytteistä pullaa!
Tässä resepti, jolla teen pullani aina:
PULLATAIKINA
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 2 ps kuivahiivaa)
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 13-15 dl jauhoja
150 g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna, sekä suurin osa jauhoista. Vaivaa ja lisää voi. Jatka vaivaamista ja lisää jauhoja. Taikinan ei tarvitse olla täysin valmista pyöriteltäväksi, sillä se kiinteytyy vielä kohotessaan.
Paista pikkupullia 225 asteessa ja pitkoja 200 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti