tiistai 19. helmikuuta 2013

Pullaa

Heti herättyäni aloin vaivaamaan pullataikinaa. Nykyään vaivaan taikinan aina kattilassa, ei tule turhaa tiskiä ja taikina pysyy mehevänä kannen alla suojassa vedolta. Pyörittelin pellillisen peruspullia, mutta testasin jotain aivan uuttakin. Äitini vieraili taannoin kotigastronomin maustekutsuilla ja osti vanilliinikreemijauhetta. Olen kokeillut kreemiä jo lehtitaikinan päällä luumuhillon kanssa, ja nyt oli pullan vuoro. Tein muutaman pyöreän täytepullan ja kaksi täytepitkoa, joiden täytteenä oli vanilliinikreemiä ja perunajauhoilla tiiviimmäksi tehtyä  omena- tai mansikkahilloa. 


Nämä pitkot ovat helppoja tehdä, mutta kuitenkin näyttäviä. Ja mikä parasta, maku aivan mahtava! Suosittelen testaamaan vaniljatäytteistä pullaa! 
Tässä resepti, jolla teen pullani aina: 

PULLATAIKINA

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 2 ps kuivahiivaa)
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 13-15 dl jauhoja
150 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna, sekä suurin osa jauhoista. Vaivaa ja lisää voi. Jatka vaivaamista ja lisää jauhoja. Taikinan ei tarvitse olla täysin valmista pyöriteltäväksi, sillä se kiinteytyy vielä kohotessaan. 
Paista pikkupullia 225 asteessa ja pitkoja 200 asteessa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti