sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Suolainen tomaattipiirakka

Lihansyöjille tuntuu olevan joskus vaikeaa ajatella, mitä ihmettä tarjoilisi kasvisruokailijoille. Vaikka tosiasiassa kasvisvaihtoehtoja on mielin määrin, ja usein ne ovat helppoja ja maukkaita!
Tässä yksi hyvä ohje suolaiselle piirakalle, jossa tällä kertaa täytteenä kirsikkatomaatteja ja salaattijuustoa. Valmiiksi maustetut juustokuutiot eivät sula uunissa, vaan jäävät sattumiksi täytteen joukkoon. 


Tomaatti-salaattijuustopiirakka

pohja
125 g voita
2,75 dl jauhoja
2 rkl kylmää vettä
1 mm suolaa

täyte
200 g kirsikka- tai luumutomaatteja
100 g Arla Apetina Snack aurinkokuivatut tomaatit -salaattijuusto
1 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
100 g yrttituorejuusto
ripaus mustapippuria

Nypi voi, jauhot ja suola yhtenäiseksi taikinaksi. Lisää vesi. Taputtele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Pese ja halkaise tomaatit. Asettele ne pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään (valuta salaattijuustosta öljy pois) ja kaada tomaattien päälle. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.



PS. Käykäähän joka iikka äänestämässä mielestänne parasta mansikkaherkkua täällä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti