sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Punaherukkapiirakka

Näillä näppäimillä alkaa punaherukat vaihtamaan väriä vaaleista punaisiksi. 
Tässä resepti johonkin muuhun kuin mammanmarjapiirakkaan... Tavallisen piirakkapohjan päällä nimittäin maistuu mantelin makeus yhdessä kirpeän punaherukan. 
Itse tein piirakan jo vähän aikaa sitten, kun tyhjentelin pakastinta, mutta käy tähän tuoreetkin marjat!



PUNAHERUKKAPIIRAKKA

POHJA

100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauho
1/2 tl leivinjauhe

TÄYTE

50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mantelimassa
2 kananmunaa
1 rkl maissijauhoja
4 dl punaherukoita

Vatkaa pohjaa varten margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä hieman aikaa kylmässä.
Sekoita täytettä varten pehmeä voi, sokerit ja raastettu mantelimassa. Lisää vatkaten munat ja maizena. 
Ota pieni pala pohjataikinaa syrjään js kauli lopputaikina levyksi. Asettele se voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele punaherukat. Murustele taikinanpala vielä punaherukoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. 

                                  lähde: roccieverdi -blogi

2 kommenttia:

  1. Hetken jo pyörin ympyrää, kun tätä piirasta ei näkynytkään Ö. Ehdin jahdata amppariakin, tuli parvekkeelta sisään. Eilen tuli naapurin kissa; hiiri on kunnossa, samoin kissa Ü!
    Mutta nyt makustelen silmilläni tätä raikasta piirasta ! Arvelen, että mantelimassa tekee siitä erikoisen hyvän !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihii, minkä matkan ehdit tekemään :D
      Minun mielestäni mantelimassa oli erikoisen hyvää, mutta varmasti jakaa mielipiteet tottumattomien mantelinsyöjien keskuudessa!

      Poista