sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Fazerina-piirakka

Löysin jokin aikaa sitten kakkuateljee Pionilaaksosta mielenkiiintoisen suklaapiirakan ohjeen: Fazerinapiirakan. Piirakka on kuin mokkapalat, mutta kuorrute on vaihdettu appelsiininmakuiseen suklaaseen. Ihan mukavasti toimi!

Kaupassa muistin, että ohjeeseen tarvitaan 400 g suklaata, eli 4 Fazerinalevyä, mutta oikeasti piirakkaan upposi vain yksi levy... Tiedossa on siis lisää appelsiinisuklaareseptien kokeilua :D Onko ideoita, mihin muuhun sitä voisi upottaa kuin muffinsseihin?




FAZERINAPIIRAKKA


POHJA
6 kananmunaa
4 dl sokeria
6.5 dl jauhoja
4 tl leininjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl appelsiinimehua
250 g sulatettua rasvaa

KUORRUTE
50 g voita
100 g Fazerina-suklaata
3 rkl appelsiinimehua
tomusokeria

Valmista pohja: Sulata voi ja lisää mehu joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja rasva-mehuseos muutamassa erässä. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min. 
Kun pohja on hieman jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Lisää appelsiinimehu ja tomusokeria sen verran, että kuorrutteesta tulee jämäkkää. Levitä pohjan päälle. 

                    lähde: kakkuateljee Pionilaakso

1 kommentti: