sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsat avomaalla taitavat vielä odotella itseään, mutta kasvihuoneesta kotimaista herkkua jo saa.
Tässä mukava ja helppo resepti, johon voi upottaa kesäkurpitsaa!


KESÄKURPITSAKAKKU

3 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl inkivääriä
1 rkl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl turkkilaista jogurttia
150 g voita

PINNALLE
1 prk lime-valkosuklaa-rahka (200g)

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon kesäkurpitsa, jogurtti ja sulatettu voi. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (leipävuoka) ja paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa pois vuoasta ja anna jäähtyä. Levitä maustettu rahka pinnalle ja koristele strösseleillä tai raastetulla kesäkurpitsan kuorella. 


                                       lähde: Maaseudun Tulevaisuus


4 kommenttia:

  1. Mukavan tuntuinen resepti - onnistuit hyvin, kiva yksinkertainen koristelu !

    VastaaPoista
  2. Täytyy myöntää etten ole koskaan kesäkurpitsasta leiponut! Voihan se olla että tämäkin voisi olla vaikka miten hyvää :D Pakko testata joku päivä, kunhan tulee tarpeeksi aikaa. Mielessä on taas samaan aikaan niin paljon kaikkia kokeiltavia reseptejä..miten aika riittäisi kaikkien kokeilemiseen!? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkea aika siis kokeilla!! :D Kesäkurpitsa oikeastaan vain mehevoittää leivonnaisia, ei anna mitään makua.
      Ajan puuttuminen on hyvin yleinen ongelma.. Joskus ei ehdi millään leipoa, ja joskus taas olisi aikaa leipoa, mutta kaikki paikat ovat jo pullollaan leipomuksia :D

      Poista