sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kesällä tehtyä

Syksy on jo saapunut, mutta ajattelin jakaa teille muutamat kuvat kesältä. Olin koko kesän töissä kotileipomossa, joten iltaisin ei työpäivän jälkeen hirveästi ajatellut enää leipomista. Työt vaihtui elokuussa kouluun. Pääsin opiskelemaan elintarvikealan perustutkintoa, josta aijon erikoistua ensi vuonna leipuri-kondiittoriksi.

Takaisin kesään. Kakkuprojektit rajoittuivat vain ylioppilaskakkuihin ja tilauskakkuun ekaluokkalaisen syntymäpäiville. Kerran pääsin tekemään oman visioni mukaisen mansikkahyydykekakun, joka ulkonäön puolesta ihan onnistui, mutta makuun en ollut tyytyväinen.
Elokuun puolessa välissä, kun koulutkin jo olivat alkaneet, matkustin kotiin viikonlopuksi ja tein äärettömän herkullista mustikkapullapiirakkaa äitin toivomuksesta. Tavallisen pullataikinan täytteeksi tuli tuoreista mustikoista ja vadelmamarmeladista sekoitettu täyte.

Opiskelukämpässäni ei ole tilaa tai laitteita hiivataikinoiden tai muiden vaikeampien leivosten tekoon, joten testattavien leivonnaisten lista sen kun vain pitenee. Koulussa ollaan oltu elintarviketehtaallaa tekemässä valmisruokia ja leipomossa kerran viikossa.

Mansikkahyydykekakku, jossa suklaapohjat. Suklaapohjaresepti oli netissä moneen kertaan kehuttu, mutta minusta siinä olisi saanut olla vielä enemmän makua. 

Marsipaanikakku synttäreille. Välissä tuoreita mansikoita ja sitruunamoussea.

Mustikkapullapiirakka, jota voisi kehua maasta taivaisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti