torstai 1. tammikuuta 2015

Oma synttärikakku

Koska oma syntymäpäiväni on niin lähellä joulua, on useinkin käynyt niin, ettei synttärikakku ole ollut kummoinenkaan. Tänä vuonnakaan en kyseisenä päivänä ehtinyt kakkua väsäämään, mutta olipa edes myöhemmin!

Kakku koostui vaaleasta kakkupohjasta, vadelmahillosta ja mustikkatäytteestä, kermavaahtokuorrutteesta ja marjakiilteestä. Täytteeseen lisäsin lennosta valkosuklaatakin, kun ei ollutkaan kaapissa liivatelehtiä montaa. Ajattelin, että suklaa auttaisi  jämäköittämään täytettä. Kai se siihenkin auttoi, mutta soveltui makuun erityisen hyvin!MUSTIKKA-VALKOSUKLAATÄYTE
(yhteen kakun väliin)

n. 2 dl pakastemustikoita
n. 1 dl vadelma-mustikkajogurttia
2 dl vispikermaa
n. 70 g valkosuklaata
1 liivatelehti + 1 rkl mustikoiden mehua
sokeria

Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Mittaa mustikat jogurtin joukkoon. Pyri jättämään mustikoista pakastimessa irronnut mehu pussissa. Mustikoita voi halutessaan kevyesti musertaa. Yhdistä jogurtti ja valkosuklaa. Ole nopea, ettei suklaa paakkuunnu! Kiehauta ruokalusikallinen mustikkamehua ja liota liivatelehti siihen. Kaada jogurtin joukkoon ja sekoita hyvin. Vaahdota kerma. Kääntele kermavaahto varovasti valkosuklaa-jogurttiseokseen. Maista, ja lisää sokeria, jos siltä tuntuu. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä tunteja jääkaapissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti