keskiviikko 11. syyskuuta 2013

kesäkurpitsakuivakakku

Oletko koskaan kokeillut leivonnaista, jossa on kesäkurpitsaa? Aivan kuin porkkanakakuissakin, tässäkin kakussa vihannes tuo  mukaan vain pehmeyttä ja kosteutta. 
Tätä kakkua olen tehnyt ensimmäisen kerran kotitalouden lisäkurssilla, ja sieltä on tämä resepti mukaan tarttunut. Joka kesä sen jälkeen olen tätä kakkua leiponut, sillä tämä on niin hyvää! 
Kakkua kesäkurpitsan kanssa maustavat hunaja ja lime. Itse en käyttänyt kahta limeä, vaan yhden sitruunan. Sitruunastakaan en ottanut mukaan kuorta. 


KESÄKURPITSAKAKKU

1 pieni kesäkurpitsa ( n. 250 g)
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 limettiä
2 rkl hunajaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja anna valua taikinan valmistuksen ajan.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese limetit ja raasta niiden kuori. Purista limeteistä mehu. Sekoita 1/2 dl limettimehua ja hunaja keskenään. Sekoita sooda ja vehnäjauhot. Lisää taikinaan yhdessä mehuseoksen kanssa. Purista kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste pois käsin ja sekoita raaste taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 min. Halutessasi voit koristella kakun sokerivesikuorrutteella. 

                                      lähde: Maku -lehti

2 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa on yllättävän monipuolinen käyttömahdollisuuksiltaan. Hieno kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Näin on, siitä saa tehtyä vaikka ja mitä!

      Poista