keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-sitruunacookiet

Leivoin kaverin synttäreille näitä keksejä, ja kaverit tykkäsi niistä sen verran, että toivoivat ohjetta myös tänne!

Sitruunan käytöstä leivonnassa voisin laittaa muutamaan sanasen... Jos ohjeessa tarvitaan sitruunankuorta, käytä mieluiten luomusitruunaa. Sen kuori ei ole niin täynnä myrkkyjä kuin tavallisen. Muista kuitenkin pestä pinta erittäin huolellisesti, sillä sitruunat matkaavat pitkän matkan! Kuivaa pinta ja raasta raastimen pienimmällä terällä. Keltainen kuoren osa antaa hyvää makua ja tuoksua, valkoinen osa taas pilaa kitkeryydellään kaiken. Tässä reseptissä ei mehun kanssa tarvitse olla niin nöpönuuka, sitä saa olla myös hieman enemmän :)

Alkuperäinen ohje on Wicked sweet kitchen -blogista, mutta tein siihen omia muutoksia. Jos kaapista ei löydy fariinisokeria, sen voi korvata tavalllisella sokerilla.

Koristelin keksit valkosuklaalla ja aurinko-strösseleillä.

sitruuna-valkosuklaacookiet

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
100 g valkosuklaata

Rouhi valkosuklaa pieneksi. Raasta sitruunan mehu ja purista mehu. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraatse sekä valkosuklaa ja sekoita. Muotoile kekseistä palloja ja litistä huippua hieman. Paista 175 asteessa noin 10 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti