tiistai 30. elokuuta 2016

Paras mustikkapiirakka

Nyt seuraa valehtelematta parhaan mustikkapiirakan ohje! Samettisen pehmeä piirakkapohja, itsekeitetty vaniljakiisseli ja koko komeuden kruunaava kauramuru ei jätä ketään kylmäksi.
Ohjeeseen sopii niin tuoreet kuin pakastemustikatkin, tai vaihtelua saa muillakin marjoilla. Resepti toimii myös ilman kuorrutetta.


MUSTIKKATORTTU

POHJA

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
4 dl mustikkaa

VANILJAKIISSELI


2 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 keltuainen
1 tl vaniljasokeria

75 g voita
1,5 dl tomusokeria

KAURAMURU

50 g voi
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1/4 tl vaniljasokeria
1/4 tl kardemummaa

Valmista ensin vaniljakiisseli: Sekoita pinnoitetussa kattilassa maito, sokeri, perunajauho ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa kerran. Anna hieman jäähtyä ja sekoita vaniljasokeri joukkoon. Laita kiisseli jääkaappiin jäähtymään. 

Valmista pohja: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. kääntele jauhoseos mukaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (koko suurinpiirtein 35 x 20) . Paista noin 40 minuuttia.

Sulata kauramurua varten voi. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kaurahiutaleet. Anna kuivahtaa.



Kun vaniljakiisseli on jäähtynyt jääkaappikylmäksi (kiisselin voi tehdä jo edellispäivänä), vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljakiisseli muutamassa erässä sähkövatkaimella vatkaten. 

Levitä vaniljavaahto kunnolla jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele kauramuru pinnalle. Nauti!


2 kommenttia:

  1. Ihan uusi mustikkaresepti minulle, jihuu! Tätähän on pakko testata ihan senkin takia ja kuulostaakin vielä niin hyvältä.

    VastaaPoista