lauantai 22. marraskuuta 2014

Omena-toffeekeksit

Kun omena on niin kirpeä että leukaperiä pakottaa, on se täydellinen aihe leipoa keksejä!
Idean näihin kekseihin olen löytänyt jostain internetin uumenista kauan sitten, mutta ohje on muokattu omaksi. Reseptissä tarvittavat toffeepalat löysin K-kaupan leivontaosastolta, Dr. Oetkerin uutuustuote oli ihan ok tähän. Jos kaapista löytyy Omar-karkkeja, luulen että nekin toimisivat mainiosti.

Keksit ovat kuin leivoksia: raikkaita, mausteisia, pehmeitä ja samaan aikaan pureskeltavia. Purutuntumaa tuo toffeepalat ja omenakuutiot, mutta muuten keksit jäävät pehmeäksi. Joten jos mielestäsi keksien tulee olla rapeita, nämä eivät ole sinun juttusi!


OMENA-TOFFEEKEKSIT

100 g voita
1,2 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl jauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
n. 1 dl toffeekuutioita
puolikas omena

Kuori omena. Kuutioi pieneksi hakkelukseksi. Vaahdota sokerit ja voi. Vatkaa muna mukaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta pieniä palloja. Litistä niitä hieman pellillä, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

4 kommenttia:

  1. Onpa mielenkintoinen idea käyttää omenoita kekseissä. Pistäkin heti korvan taakse :) Tällaiset pehmeät keksit ovat juuri omaan makuuni, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat mahtavia keksejä! Tehty jo useaan kertaan ;)

      Poista
  2. nam mitä keksejä! :) tosi ihanan näköisiä! <3 mitä toffeepaloja käytit, omaria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Raita! Toffeepalat ovat viime syksynä kauppoihin tulleita Dr. Oekterin toffeekuutioita, joita myydään leivontahyllyillä :)

      Poista