sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Omenapie

Tässä resepti ei-niin-suomalaiseen omenapiirakkaan, jonka taikina on ennenkuulumattoman rapea! 
Piirakan juju on siis rapeassa pohjassa, täytteessä, jossa on omenoita ja rusinoita, sekä kaiken herkullisuuden allensa piilottava kansi.


OMENAPIE

taikina
150 g margariinia
3 dl jauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl vettä

täyte
3-5 omenaa
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 dl rusinoita

pinnalle
kananmunaa
raesokeria

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään käsin (älä sulata margariinia!). Jaa taikina kahteen osaan. Voitele piirakkavuoka (pieni) ja painele toinen taikinanpuoli pohjalle ja reunoille. 
Kuori omenat. Poista siemenkodat ja pilko omenat kuutioiksi. Sekoita omenat, sokeri, kaneli ja rusinat keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. 
Kauli toinen taikinapallo leivinpaperin päällä piirasvuoan halkaisijan kokoiseksi. Kumoa leivinpaperin avulla täytteen päälle. Nipistä reunat kiinni haarukan avulla. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. 
Parhaimmalta maistuu vaniljakastikkeen kera!

lähde: Sirpa Talka - Makeaa ja suolaista puutarhasta, WSOY 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti