keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ananaskeikauskakku

Tässä leivonnainen, jonka tein jo kesällä, kun avattiin suuri ananasrengas-säilykepurkki. Johonkin leivonnaiseenkin niitä ananaksia oli käytettävä :D


ANANASKEIKAUSKAKKU

vuoan pohjalle
1-2 tlk ananasrenkaita (227 g x2)
1 dl fariinisokeria
50 g sulatettua voita
pähkinärouhetta

taikina
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ananaspurkin mehua

Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Kaada sulatettu voi pohjalle ja ripottele fariinisokeri päälle. Asettele pohjan päälle mahdollisimman monta ananasrengasta. Ripottele ananasten sisärenkaisiin pähkinärouhetta.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää mukaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti mukaan ananasmehu. (Jos ehdit kaatamaan mehun pois, käytä maitoa ). 

Kaada taikina vuokaan. Aseta vuoka uunipellin päälle, jotta vältyt uunin siivoamiselta, sillä reunoilta voi tippua nestettä uunin pohjalle. Paista kakkua 175 asteessa 30-45 minuuttia.
Anna kakun hieman jäähtyä ja varmista ettei taikina ole tarttunut vuoan reunoihin. Kumoa kakku tarjoiluastialle. 

                                        lähde: Pirkka







2 kommenttia:

  1. Onnistuit erinomaisesti, kaunis !
    Tämä perinteinen 'keikaus' maistuu kyllä aina vaan hyvälle.

    VastaaPoista