tiistai 13. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakkuun testasin jotain itselleni uutta; shakkiruutukakkua. Se koostuu kahdesta kakkupohjasta, jotka leikataan erikokoisiksi renkaiksi ja renkaat asetellaan uudestaan kakun muotoon eri järjestyksessä. Mulla oli kakkupohjat sen verran matalia, ettei kuviosta tullut erityisen näkyvää.

Täytteeksi pyörittelin päässä pitkään erilaisia juttuja, ekaksi ajattelin että kostuttaisin kakkupohjat kahvilla, mutta lopulta kahvi päätyi itse täytteeseen. Mokkatäytteen lisäksi välissä oli vadelmahilloa. Kuorrutus on kermavaahtoa, johon lisäsin kaakaojauhetta maun ja värin takia. Kakkubuumina vaikuttaa tällä hetkellä rentous, sillä mentiin täälläkin päin. Koristeena kyhjottää marsipaanikukka, Jaloleinikki nimeltään (katso vaikka täältä aito kukka) . 






MOKKATÄYTE

1/2 dl vahvaa kahvia
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja
1 keltuainen
100 g voita

Sekoita kattilassa kaikki muut aineet paitsi voi. Kuumenna koko ajan pohjaa myöden sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää mokkakiisseli muutamassa erässä joukkoon ja sekoita hyvin. Maista, maistuuko kahvi makuusi tarpeeksi. 

2 kommenttia:

  1. Olet onnistunut erinomaisesti - minä pidän tuosta tyylistä päällystää täytekakku! Leinikiksi koristeen mieltää helposti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nami-hiiri näistä ylistävistä sanoista! Suupielet pysyvät nyt korvissa asti koko loppupäivän :)

      Poista