tiistai 22. huhtikuuta 2014

Syndekakku

Sain tilauksesta leipoa kavereitten synttäreille täytekakkua. Täytteeksi toivottiin mansikkaa, sankarit olisivat halunneet tuoreita tuontimansikoita, mutta ilman kuumennusta en halunnut ulkomaisia käyttää. Täytteeseen tuli sitten pakastemansikkaa ja sekin kelpasi hyvin :) Kuorrutteeksi valikoitui suklaata.

Vaalean kakkupohjan väliin tein siis mansikkamoussen, joka koostui mansikkasoseesta, kermavaahdosta, tuorejuustosta, mansikkajogurtista, liivatteesta ja sokerista. Päälle tein suklaaganachen, jonka annoin kovettua lastalla levitettäväksi.




Koristelu sai ehkä vaikutteita pääsiäisestä... ;)

suklaaganache 

noin 180 g suklaata (tummaa)
2 dl kuohukermaa 
pieni pala voita

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle. Anna sulaa hetki ilman sekoitusta, jonka jälkeen sekoita sekaisin kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita. Voin käyttö ei ole pakollista, mutta se lisää kiiltoa ja jämäkkyyttä. 
Jos haluat kaataa kuorrutuksen kakun päälle, tee se nyt. Jos haluat levittää kuorrutteen lastalla, anna sen jämäköityä noin tunti huoneenlämmössä. 
Tämä kuorrute on  mitoitettu 24 cm läpimittaiseen, ei kovin korkeaan kakkuun.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti