torstai 13. kesäkuuta 2013

Talkkunainen mustikkapiirakka

Lainasin kirjastosta Kakkujen kuningattaret -kirjan, ja sieltä silmille pomppasi mustikkapiirakka, johon käytetään talkkunajauhoja. Talkkunajauho on hieman savun makuista, ja minulle se on tullut tutuksi äitini kotipaikasta, jossa tehtiin piapoa, eli sekoitettiin talkkunajauhoja ja piimää.



Talkkunainen mustikkapiirakka

pohja
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl talkkunajauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Voikreemi
100 g voita
1½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

päälle
5 dl mustikoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä. 
Vatkaa voi ja sokerit keskenään, lisää keltuainen ja vaahdota kuohkeaksi. 
Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle kreemi ja sen päälle mustikat.

         Lähde: Kakkujen kuningattaret -kirja


Tämä oli ihan hyvää, ainakin erilaista mustikkapiirakkaa. 


2 kommenttia:

  1. Todella erilainen ohje, mutta varmasti on hyvää! Ihanalta näyttää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä piirakassa todella on erilainen makumaailma kuin normaaleissa mustikkapiirakoissa, mutta ainakin näin talkkunajauhoihin ennenkin tutustuneena maistui hyvin :))

      Poista