perjantai 15. elokuuta 2014

Rasvaton kuivakakku

Tässä kohtaa kai pitäisi kauheasti kehua leipomuksiaan, mutta sanon tästä seuraavasta kakusta vain, että se oli ok. Mutta jos taikinasta jättää olennaisen ainesosan pois, ei täydellisyyttä kai ollakkaan odottamassa. Mutta rasvattomaksi kakuksi tämä oli hyvää. Maku oli mainio, mutta koostumus oli hieman kumimaista. Se voi kyllä johtua paistosta, jospa tämä oli vain inan liian kauan uunissa.
Ohje on löytynyt netistä, kun etsin reseptejä termillä "isoäidin kahvikakku". Ohjeen alkuperää en enää pystynyt jäljittämään, koska en ollut sitä laittanut ylös. Oma lisäykseni ohjeeseen on rusinat, mielestäni ne kuuluvat piimäkakkuun! Resptissä puhutaan lyhenteestä kkp, se tarkoittaa kahvikuppia. Oikea kahvikuppi on pieni: paras olisi isoäidin vanha ja kukallinen ;)



Rasvaton kuivakakku

2 kananmunaa
1,5 kkp sokeria
1 kkp hapanta piimää
2 kkp jauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
3/4 kkp rusinoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää piimä ja jauhot, joihin muut kuivat aineet on sekoitettu. Sekoita viimeiseksi joukkoon rusinat. Kaada jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 220 asteessa n. 30 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Hienosti paistunut kahvikakku ja varmaan makoisa!
    Itse en käytä enää 'kuivakakku' sanaa, kun oikeasti ovat harvoin kuivia....ehkä silloin isoäitien aikaan, kun kastoivat palan aina kahvikupissa, saattoi olla vain sen ajan tapakin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi nami-hiiri!
      Itsekkin haluaisin vaihtaa kuivakakku-nimen kahvikakuksi, mutta luulen, että se sekoittaisi jonkun pään, kuivakakkuihin kun ollaan totuttu :)

      Poista